"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" - Ioan ( XIV, 6 )
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata
Toronto-Hramul_Bisericii_Ortodoxe_Române_Toţi_Sfinţii.php

Toronto - Hramul Bisericii Ortodoxe Române "Toţi Sfinţii"

Marime text

La data de 19 Iunie 2011, Biserica Ortodoxă Română "Toţi Sfinţii" din Toronto şi-a sărbătorit ocrotitorii spirituali, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Nicolae Condrea. Sărbătoarea hramului a început vineri seara cu slujba Sfântului Maslu, unde IPS Nicolae a fost încojurat de un sobor de şapte preoţi împreună cu părintele paroh Ioan Pop.

Sâmbătă a urmat Vecernia cu Litie şi Parastas pentru ctitorii şi binefăcătorii Sfintei noastre Biserici, precum şi pentru cei dintr-o rudenie cu noi, iar la urmă o frumoasă conferinţă intitulată « Rolul familiei creştine în Biserică ». Duminică dimineaţa IPS Nicolae a fost întâmpinat la Biserica « Toti Sfinţii » de un grup de copii şi credincioşi care împreună cu ceilalţi care au umplut Biserica până la refuz, aşteptau cu nerăbdare şi cu emoţie sfântă Dumnezeiasca Liturghie din ziua praznicului.

În timpul slujbei, (la Epicleză) Duhul Sfânt s-a revărsat peste întregul popor şi în Biserică a domnit o adevărată linişte, unde cei 400 de credincioşi au ascultat Sfânta Liturghie Arhierească în pace şi cu frică de Dumnezeu. Corul Bisericii dirijat de domnişoara Ioana Pop, preşedinta tinerilor ortodocşi români ai Arhiepiscopiei, a dat răspunsuri preafrumoase precum se cuvenea unei sărbători atât de importante.

Apoi credincioşii s-au îndreptat la masa de hram care a fost oferită gratuit. Munca Comitetului Doamnelor în frunte cu doamna preoteasă Adela Pop s-a văzut evident în frumoasa şi atenta pregătire precum şi în nenumăratele feluri de mâncări tradiţionale româneşti. Comitetul Doamnelor a fost la înălţime ca de obicei!

Pentru a înveseli atmosfera, copiii şcolii duminicale au prezentat o frumoasă scenetă care a fost dedicată Tuturor Sfinţilor. Copiii, îndrumaţi de doamna profesoară Minodora Grigorescu şi de doamna Mihaela Dincă – Panaitescu, au reprezentat fiecare câte un Sfânt şi au evocat viaţa lor în versuri. A urmat apoi grupul de dansuri populare al tinerilor parohiei îndrumat de domnul instructor Viorel Maftei care au încântat audienţa cu dansuri populare din zona Moldovei.

Ultimul deliciu oferit, a fost cel al unei părţi din corul bisericii, îndrumat de domnul Constatin Banică şi care au cântat câteva cântece populare romaneşti.

A fost alături de noi din partea Consulatului României domnul Adrian Cristea. IPS Nicolae a încheiat masa de hram spunând că Parohia « Toţi Sfinţii » din Toronto este un adevărat exemplu pentru toţi ceilalţi credincioşi din alte părţi ale Arhiepiscopiei şi că acolo unde este muncă multă şi strădanie este şi mare binecuvântare de la Dumnezeu.

Ioana Pop

Articol preluat din Agenda Romaneasca