"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" - Ioan ( XIV, 6 )
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata
Calendarul evenimentelor româneşti în iulie

Calendarul evenimentelor româneşti în iulie

Marime text
2 iulie 2011
Princeton - Picnicul Petrovicenilor (ediţia 58)

Picnicul Petrovicenilor va avea loc la "Princeton Centennial Hall". Princeton, Ontario. Din Program:
- 9:00 Dejunul (FRUŞTUCK)
- 14:00 Prânzul
- 19:00 Cina
Distracţie cu muzică şi cântări ca la Petrovasâla. Informaţii şi direcţii 519-570-2914.

2 iulie 2011
Câmpul Romănesc - Picnic

Pe data de 2 iulie 2011 va avea loc primul picnic organizat anul acesta de Asociaţia Culturală Română la Câmpul Românesc. Mici, Cirnaţi la gratar, Friptură la grătar, Salată asortată şi Băuturi se vor servi contra cost Bazinul de înot, Zona Energetică, Capela, "Rotunda Scriitorilor din Exil" şi râul plin de peşti sunt locuri unde vă puteţi reculege sau petrece un timp plăcut şi relaxant. Se va organiza o Competiţie Sportivă de Tenis de Masă (Ping-pong) Pentru direcţii şi informaţii vizitaţi: www.campulromanesc.ca

10 iulie 2011
Kitchener - Picnicul Bisericii Române Ortodoxe "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel"

Sunteţi invitaţi împreună cu familia şi prietenii dumneavoastră la un picnic organizat cu scopul de strângere de fonduri pentru reparaţia parcării Bisericii. Vor fi servite preparate tradiţionale româneşti, pregătite cu mare dragoste de către membrii bisericii noastre. Menu: Mititei, Hamburgers, Porumb Fiert, Clătite. Delicioasele preparate culinare pot fi cumpărate şi servite local sau la pachet acasă. Vă asteptăm cu drag în data de 10 iulie 2011 între orele 1:00pm şi 4:00pm la locaţia bisericii noastre "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Kitchener, 184 Madison Ave S, N2G 2V4.

10 - 16 iulie 2011
Hamilton - Câmpul Românesc

Saptămâna Internaţionala de Cultură a Câmpului Românesc de la Hamilton
Bine cunoscuta interpretă de muzică populară românească Lia Lungu din New York va susţine un program artistic special "Vechiile tradiţi daco-valahe sânzienele", de asemenea va interpreta un program de cântece "Lumeşti".
Mai multe detalii la: www.campulromanesc.ca

16 iulie 2011
Richmond Hill - Hramul Bis. "Sf.Ilie Tesviteanul"

Membrii bisericii "Sf. Ilie Tesviteanul" din Richmond Hill vă invită cu drag să vă alăturaţi nouă, la sărbătorirea hramului bisericii noastre, Sâmbătă 16 iulie 2011, în incinta parcului "Jan Paderewski", situat la 9700 Hwy. 27 (Hwy 27 & Major Mackenzie Dr. W).
Programul începe la ora 10:00 cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi. (Accesul în parc este deschis de la ora 9:00) În program :
- Cupa Parohiilor la fotbal (de cea mai buna calitate !) – premiul pentru echipa câştigătoare este cupa şi $1500!
- Mâncare şi băutură la preţuri foarte convenabile
- Muzica live, loc de dans, umbră şi iarbă verde
- Activităţi pentru copii
- Tombolă cu premii atractive
Intrarea în parc este de $5/ persoană adultă, incluzând şi un bilet la tombolă. Copiii până la 18 ani, studenţi (cu carnet) şi pensionari (fără carnet) au intrarea gratuită. Mai multe detalii puteţi găsi pe website-ul bisericii noastre : www.bisericasfantulilie.com Aşteptăm cu drag prezenţa tuturor celor care doresc să petreacă o zi în spirit românesc, precum şi a suporterilor dornici să-şi încurajeze echipa favorită.
Persoane de contact :
- Preot Ciprian Pasca – 416-667-1436
- Sorin Stef – 905-841-6403
Informaţii pentru sponsorizări:
- Radu Octavian – 416-271-8817

17 iulie 2011
Kitchener - Hramul Bisericii Române Ortodoxe "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel"

Duminică, 17 iulie 2011, parohia noastră sărbătoreşte hramul Sfinţilor Apostoli "Petru şi Pavel", la adresa din 184 Madison Ave., Kitchener, prilej de bucurie şi de împreună-rugăciune pentru noi toţi, alături de Înalt Prea-Sfinţia Sa Arhiepiscopul Nicolae. După Sfânta Liturghie va avea loc o agapă frăţească, la care toţi cei care vor să participe sunt aşteptaţi cu mare drag să guste din bucatele pregătite de comitetul doamnelor.