"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" - Ioan ( XIV, 6 )
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata
Windsor - Caruselul Natiunilor

Windsor - Caruselul Natiunilor

Marime text

AICI…..în Windsor pe data de 18 iunie 2011 am sarbatorit cea de-a 13 aniversare a Caruselului Românilor din Windsor…. deoarece nu putem sa simtim mirosul florilor, pentru ca nu putem vedea verdele padurilor, si muntii, si dealurile, si câmpiile.. si pentru ca nu putem auzi "susurul izvoarelor …..de ACOLO… dorim sa aratam celor ce traiesc AICI… în Windsor frumusetea si bogatia traditiilor noastre, a românilor.

Suntem înca întrebati ce înseamna Caruselul pentru Românii din Windsor. Cea mai frumoasa exprimare a sentimentelor a fost descrisa în anul 2002 de prietenul nostru Alexis Filip:

"Traim aici pentru ca la un moment dat în viata, noi sau parintii nostri, au decis sa-si gaseasca norocul departe de tara. Departe de tara în care ne sunt radacinile, departe de tara a carei limba multi dintre noi o vorbim si îi traim obiceiurile zi de zi. Tânjim câteodata sa fim si acolo, cu sufletul si cu tot ce ne leaga de acele pamânturi. Dar devenim pe zi ce trece, noi si copiii nostri, parte a acestei mari familii ce ne-a primit si ne-a acceptat, parte a acestei tari în care oameni ca noi, veniti de aiurea, învatam sa traim acceptând si învatând unii de la altii, parte a Canadei ce a devenit pentru noi "aici si nu acolo".

Fiecare din noi am adus în sufletul nostru bogatia trairilor românesti. Si de câte ori avem ocazia, ne manifestam bucuria de a ne revedea, trai si petrece între ai nostri. De cele mai multe ori acest grup este familia, câteodata prietenii si de câteva ori pe an acest grup se lârgeste adunând laolalta o mare parte a comunitatii românesti. Sunt momente de bucurie, de regasire, de identitate si nu în cele din urma de mândrie nationala. În fiecare vara Windsor-ul este martorul unei manifestari multiculturale pe care deja toti o cunoastem drept Caruselul Natiunilor."

Dar noi nu am fi putut sa avem Caruselul Românilor daca nu ar fi existat voluntarii nostri. Nu am sa-i scriu în ordinea importantei caci nu exista asa ceva ci doar caut sa-mi aduc aminte, pe locuri de activitate, de toti cei ce au ajutat la realizarea acestui eveniment: Preotul Gheorghe Sandulescu si Preoteasa Alexandra Sandulescu, Geta Lascau si prietena ei, Tia Gheorghiu, Daniela si Marius Enache, Claudia si George Ghitau, Elena Tudose, Elena Liliac, Maria Martalog, Letitia Stanciu, Olga Ghiran, Helene si Bogdan Prelipceanu, Carmen si Iulia Ognean, Karina Herman, Marian, Dana, Vlad si Vanesa Vija, Sergiu Csonti, Ancuta, Nelutu si Paul Dubovan, Flori, Ionel, Alex si Cristi Banu, Ionut Zaharia, Diana Blendea, Dorina si Marian Stoica, Corina si Dinu Suta, Roxana Aldan, Cristina Seys, Angela si Adrian Dinica, Valentin Zamfir, Luminita Fulga, Carmen si Radu Demian, Alex Ene, Gabriela Marinescu, Alina Parau, Dan, Monica, Victor si Andrei Zehan, Luci si Dan Crainic, Claudiu Popescu, Sorin Sobou, Zak Katsilas, Liliana si Nicolae Postelnicu, Vali Fatu, Angela Diaconita, Emilia si Eugen Matei, Virginia Moise si mama, Dana si Cristi Manecuta, Popescu Carmen, Mariana si Ramona Vasi, Luci Cretu, Teodora Bocsa, Madalina Turcus, Irina Intuneric, Mimi Alionte, Mihaela Popescu, Codruta Simioanca, Rosana si Jeniffer Nechifor, Maria Mihai, Manuela Popescu, Rodica si Marius Neagu, Vacarescu Lucian, Viorel Grama, Vlad Bejan, Ella si Sarah Radovan, Adrian Enciu, Preston si Cristina Punga, Marius, Monica si Raluca Mihalceanu si poate câtiva pe care nu îi am pe liste si nu-mi amintesc acum. Multumim donatorilor Floral'Scapes design by Magdalena Coltea, Gabriel si Luminita Popescu, Vicki Kinnes, Viorica Andreian, Gabriela Lungu, Fam Vujeu, Angela Diaconita, Gabriel si Irina Intuneric.

Monica Gratiela Mihalceanu

Windsor, June 29, 2011

Articol preluat din Agenda Romaneasca